A család új tagja “Csillag Patrik”

Családunk a még napfényes vasárnap délelőtt új taggal bővült, egy kutyával. Neve is van: Csillag, … Csillag Patrik.

Hogyan is lett Csillag Patrik? A történet még télre nyúlik vissza, amikor is a feleségem előző kutyája Agatu egy Alaszkai malamut 15 éves korában kimúlt. Már akkor felvetődött a kérdés, hogy hogyan tovább. Feleségem akkor egy újabb kutya mellett tette le a voksát, míg a család többi tagja egyelőre nem támogatta az ötletet ki ilyen ki, olyan okból kifolyólag.

Szombaton öcsémék elhozták hozzánk 1 éves kisfiúkat Ivánt, aki kb. 10 percenként rátalált egy-egy macskapiszokra, amelynek kedves szülei és mi sem nagyon örültünk. Ezen felbuzdulva, hogy már semmit nem lehet csinálni a kertbe anélkül, hogy macskasz*rral ne találkoznánk, újra felmerült a kutya "beszerzés" kérdése. Elmentünk hát szombat délután a kutyamenhelyre, hogy elhozzunk egy kutyát. Azonban addigra már "zárva" volt, így vasárnapra kellett halasztani a kutyamustrát. De felvilágosítottak, hogy pórázt és nyakörvet vigyünk magunkkal.

Eljött a vasárnap a lányok már nagyon izgatottak voltak, hogy lesz kutyájuk. A kutyamenhely 9-kor nyitott, így még előtte beszereztük a pórázt és a nyakörvet és némi finom falatokat

A telepen ~130 kutya volt azonban ennek ellenére nem volt könnyű a előre eltervezett "paraméterekkel" rendelkező kutyát találni. Amikor már-már kezdtük feladni, akkor megláttunk egy fehér, középtermetű higgadt (a körülményekhez képest) kutyát, de mikor már elvittük volna egy "próbakörre" kiderült, hogy van gazdája. Amíg ott vártunk, addig a mellette lévő boxban volt egy kisebb termetű (teljesen más fajtájú) kutya és az is higgadtnak tűnt és a lányoknak is tetszett. Így végül ezt a kutyát vittük el "kipróbálni". Közben kiderült róla, hogy 7 hónapos, és azért került ide, mert ott ahol lakott amikor először kiengedték akkor az összes csirkét megölte, aminek a gazdája nem nagyon örült.

A próbakör jól sikerült, a kutya higgadt volt, "szófogadó" és barátságos. A séta közben már a lányok is megsimogatták és nevet is adtak neki. Sára már szombaton eldöntötte, hogy Csillag lesz a neve, míg Flóra a Csillag nevet hallva hozzábiggyesztette a Patrik-t, így lett végül Csillag ….. Csillag Patrik. A próbakör végén már nem is adtuk vissza. Feleségem elintézte a szükséges papírmunkát, mely során kiderült, hogy Csillagot az önkéntesek eddig is vitték sétálni és ha bármi "gond" lenne, akkor nyugodtan visszavihetjük.

Haza érve először még pórázon végig lett vezetve a kertben, utána pedig elengedtük, hogy kedvére mászkáljon, ismerje meg új otthonát. Jó volt látni, hogy a "menetrendszerűen" érkező mit sem sejtő macskák a kapun átbújva és a kutyát meglátva azonnal meggondolták magukat.

Azóta Csillag jól és otthon érzi magát. Íme néhány kép:

IMG_6889
Te milyen magas vagy!

 IMG_6891
Ez lenne a kutyaól? ok, ok, csak ideiglenes!

 IMG_6892IMG_6895
Megnézem mit csinálsz!

  IMG_6898 IMG_6899
Csillag Patrik és a "guminő"! A fekvőpokrócáról azt hitte, hogy…

  IMG_6902
Úgy ülök mint egy jól nevelt kutya!

IMG_6904 
Csillag Patrik kerti kutya így nem jöhet be a lakásba!

Reklámok
Kategória: Otthon | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s